
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Reseptin rieskojen pohjana on riisipuuro. Voit käyttää myös muuta, omaan ruokavalioosi sopivaa puuroa. Tähän reseptiin on helppo upottaa aamupuuron tähteet. Voit ripotella ennen paistamista rieskojen päälle ruokavalioon sopivia hiutaleita. Nauti rieskat heti tuoreena.
Ainesosat
1,5 dl | veteen keitettyä riisipuuroa |
0,5 dl | vettä |
1 rkl | rypsiöljyä |
ripaus | suolaa |
1 tl | sokeria |
1 dl | täysjyväriisijauhoa |
0,5 dl | perunajauhoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokasuola, ruokosokeri, riisi (vilja), rypsiöljy, riisijauho, perunatärkkelys(jauho)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2. Lusikoi taikinasta kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele vedellä kostutetuin käsin tasaisiksi.
3. Painele rieskoihin haarukalla reiät.
4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.