Rieskat riisipuurosta resepti

Rieskat riisipuurosta
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Reseptin rieskojen pohjana on riisipuuro. Voit käyttää myös muuta, omaan ruokavalioosi sopivaa puuroa. Tähän reseptiin on helppo upottaa aamupuuron tähteet. Voit ripotella ennen paistamista rieskojen päälle ruokavalioon sopivia hiutaleita. Nauti rieskat heti tuoreena.

Ainesosat

1,5 dl veteen keitettyä riisipuuroa
0,5 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
1 tl sokeria
1 dl täysjyväriisijauhoa
0,5 dl perunajauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, ruokosokeri, riisi (vilja), rypsiöljy, riisijauho, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

2. Lusikoi taikinasta kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele vedellä kostutetuin käsin tasaisiksi.

3. Painele rieskoihin haarukalla reiät.

4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.