Rieskat perunamuusijauheesta resepti

Rieskat perunamuusijauheesta
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopeat perunarieskat valmistuvat perunamuusijauheesta. Voit taputella taikinasta pyöreitä perunarieskoja tai levittää taikinan isoksi levyksi pellille ja palastella kypsänä. Perunarieskat ovat parhaimmillaan tuoreina. Jos vehnä sopii ruokavalioosi, voit laittaa taikinaan riisijauhon sijasta myös 2 dl täysjyvävehnäjauhoja.

Ainesosat

1 pussi (105 g) maidotonta perunamuusijauhetta
2 dl kylmää vettä
4 dl kiehuvaa vettä
2 dl karkeita riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), peruna (juures), ruokasuola, rypsiöljy, E471, maltodekstriini, E450, hiivauute, E300, E331, E330, sipuli, riisi (vilja), E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
16
kpl

1. Kaada perunamuusijauhe kulhoon. Mittaa päälle 2 dl kylmää vettä ja 4 dl kiehuvaa vettä. Sekoita.

2. Lisää muusiin jauhot, leivinjauhe ja muna. Sekoita.

3. Levitä taikina pellille tasaiseksi levyksi. Sopiva paksuus on noin puoli senttiä. Pistele taikinaa sieltä täältä haarukalla.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Leikkaa hieman jäähtyneenä paloiksi.