
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä reseptipohjareseptit näkyvät kaikille sopivina, koska niitä ei ole linkitetty mihinkään ruoka-aineeseen. Valitse ruokavalioon sopivat raaka-aineet.
Jos näet Erimenussa vain nämä reseptipohjareseptit (1-7 kpl), saat enemmän reseptiosumia, kun vähennät kiellettyjen ruoka-aineiden määrää tai lisäät sallittujen ruoka-aineiden määrää. Voit ottaa yhteyttä myös ruoka-allergianeuvontaamme.
Vinkkejä puuroreseptiin:
Neste. Voit keittää puuron veteen, maitoon, kasvijuomaan tai laimennettuun mehuun. Jos keität puuron maitoon, käytä pinnoitettua kattilaa tai sekoita teräskattilassa keitettyä puuroa huolellisesti koko ajan, jottei puuro pala pohjaan.
Hiutaleet. Hiutaleita valmistetaan mm. gluteenittomasta kaurasta, tattarista, riisistä, hirssistä, kvinoasta, amarantista, teffistä, vehnästä, ohrasta ja rukiista. Suurimmalle osalle hiutaleista riittää 5 minuutin keittoaika, mutta amarantti- ja teffhiutaleita kannattaa keittää 20 minuuttia. Mitä pidempään keität puuroa, sitä paksumpaa siitä tulee.
Lisukkeet. Puuroon saa makua erilaisilla marjoilla, kuten mustikka, puolukka, viinimarjat, vadelma, hilla, karviainen, aronia ja karpalo. Voit lisätä niitä puuroon tuoreina tai pakastettuina. Muista, että ulkomaiset pakastemarjat tulee keittää ennen käyttöä. Puuroon sopivat myös hedelmäpalat, kuten omena, päärynä, banaani, mango ja luumu. Myös porkkana tai kesäkurpitsa raasteena maistuvat puuron kanssa.
Ainesosat
2,5 dl | ruokavalioon sopivaa nestettä |
1 dl | ruokavalioon sopivia hiutaleita |
(ripaus | suolaa) |
1 dl | ruokavalioon sopivia marjoja/hedelmäpaloja |
Valmistusohje
1. Kiehauta neste kattilassa.
2. Lisää hiutaleet koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai hiutalepakkauksen ilmoittama aika.
3. Mausta halutessasi suolalla.
4. Tarjoile puuron kanssa marjoja tai hedelmäpaloja.