
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä reseptipohjareseptit näkyvät kaikille sopivina, koska niitä ei ole linkitetty mihinkään ruoka-aineeseen. Valitse ruokavalioon sopivat raaka-aineet.
Jos näet Erimenussa vain nämä reseptipohjareseptit (1-7 kpl), saat enemmän reseptiosumia, kun vähennät kiellettyjen ruoka-aineiden määrää tai lisäät sallittujen ruoka-aineiden määrää. Voit ottaa yhteyttä myös ruoka-allergianeuvontaamme.
Vinkkejä pikaleipäreseptiin:
Jauhot. Voit käyttää reseptissä ruokavalion mukaan gluteenitonta kaurajauhoa, tattarijauhoa, riisijauhoa, hirssijauhoa, teffjauhoa, maissijauhoa, kvinoajauhoa, amaranttijauhoa, durrajauhoa, vehnäjauhoa, ruisjauhoa tai ohrajauhoa.
Kasvissoseet. Kasvissoseena voit käyttää sosetta porkkanasta, punajuuresta, omenasta tai persikasta, sulatettua pakastepinaattia tai paseerattua tomaattia.
Öljy. Valitse ruokavalioon sopiva öljy, esimerkiksi rypsi- tai rapsiöljy, oliiviöljy, auringonkukkaöljy tai avokadoöljy. Voit käyttää myös sulatettua margariinia/voita tai valmista juoksevaa tuotetta.
Ainesosat
3 dl | ruokavalioon sopivia jauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
1,5 dl | ruokavalioon sopivaa kasvissosetta |
0,5 dl | vettä |
3 rkl | ruokavalioon sopivaa öljyä |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.
2. Lisää kasvissose, vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
3. Jaa taikina neljään kekoon leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele öljytyin käsin tasaisiksi pyöreiksi leiviksi. Pistele haarukalla.
4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.