Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä reseptipohjareseptit näkyvät kaikille sopivina, koska niitä ei ole linkitetty mihinkään ruoka-aineeseen. Valitse ruokavalioon sopivat raaka-aineet.
Jos näet Erimenussa vain nämä reseptipohjareseptit (1-7 kpl), saat enemmän reseptiosumia, kun vähennät kiellettyjen ruoka-aineiden määrää tai lisäät sallittujen ruoka-aineiden määrää. Voit ottaa yhteyttä myös ruoka-allergianeuvontaamme.
Vinkkejä muffinireseptiin:
Leivontarasva. Valitse ruokavalioon sopiva margariini tai voi, jonka rasvapitoisuus on vähintään 70 %.
Jauhot. Voit käyttää reseptissä ruokavalion mukaan jauhoa gluteenittomasta kaurasta, tattarista, riisistä, hirssistä, teffistä, maissista, kvinoasta, amarantista, durrasta, vehnästä, rukiista tai ohrasta.
Tärkkelykset. Tärkkelysjauhoja valmistetaan mm. perunasta, maissista ja tapiokasta.
Neste. Voit tehdä taikinan veteen, kivennäisveteen, maitoon, kasvijuomaan tai laimennettuun mehuun.
Marjat ja hedelmät. Muffineihin saa makua erilaisilla marjoilla, kuten mustikka, puolukka, viinimarjat, vadelma, hilla, karviainen, aronia ja karpalo. Voit lisätä niitä taikinaan tuoreina tai pakastettuina. Pakastemustikat kannattaa sekoittaa taikinaan erityisen varovasti, etteivät ne värjää muffineita vihreiksi. Muffineihin sopivat myös hedelmäpalat, kuten omena, päärynä, banaani, mango ja luumu.
Ainesosat
100 g | ruokavalioon sopivaa kiinteää leivontarasvaa |
1 dl | sokeria |
1,5 dl | ruokavalioon sopivia jauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
1 dl | ruokavalioon sopivaa tärkkelystä |
1 dl | ruokavalioon sopivaa nestettä |
2 dl | ruokavalioon sopivia marjoja/hedelmäpaloja |
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja tärkkelys.
3. Lisää rasva-sokerivaahtoon kuivat aineet ja neste. Sekoita taikinaan varoen marjat tai hedelmäpalat.
4. Jaa taikina muffinivuokiin. Halutessasi voit asetella muffinivuoat muffinipellin koloihin.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.