
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä reseptipohjareseptit näkyvät kaikille sopivina, koska niitä ei ole linkitetty mihinkään ruoka-aineeseen. Valitse ruokavalioon sopivat raaka-aineet.
Jos näet Erimenussa vain nämä reseptipohjareseptit (1-7 kpl), saat enemmän reseptiosumia, kun vähennät kiellettyjen ruoka-aineiden määrää tai lisäät sallittujen ruoka-aineiden määrää. Voit ottaa yhteyttä myös ruoka-allergianeuvontaamme.
Vinkkejä lihapullareseptiin:
Kasvikset. Kasvissilppu tuo lihapullataikinaan hyvää makua. Voit silputa taikinan joukkoon esimerkiksi sipulia, purjoa, paprikaa, pinaattia tai herkkusieniä. Raasteena lihapullataikinaan sopivat porkkana, palsternakka, kesäkurpitsa, kukkakaali ja omena.
Öljy. Valitse ruokavalioon sopiva paistonkestävä öljy, esimerkiksi rypsiöljy, rapsiöljy, auringonkukkaöljy tai oliiviöljy. Voit käyttää myös margariinia tai voita.
Jauheliha. Jauhelihaa valmistetaan mm. naudasta, porsaasta, kanasta ja lampaasta.
Mausteet. Lihapullataikinaa voi maustaa ruokavalioon sopivalla mausteella. Mausteideoita ovat paprikajauhe, mustapippuri, kurkuma ja erilaiset kuivatut yrtit (oregano, basilika, timjami).
Ainesosat
50 g | ruokavalioon sopivaa kasvista |
1 rkl | ruokavalioon sopivaa öljyä |
400 g | ruokavalioon sopivaa jauhelihaa |
0,5-1 tl | suolaa |
0,5-1 tl | ruokavalioon sopivaa maustetta |
Valmistusohje
1. Pese ja tarvittaessa kuori kasvis. Hienonna kasvis leikkuuveitsellä tai raasta raastimella.
2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota kasvissilppua 5 minuuttia.
3. Yhdistä kaikki lihapullien ainekset yhteen.
4. Kastele leikkuulauta. Pyöritä lihapullamassasta tanko leikkuulaudalle. Jaa 16 osaan. Pyörittele palloiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Voit paistaa lihapullat myös paistinpannulla.