
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä reseptipohjareseptit näkyvät kaikille sopivina, koska niitä ei ole linkitetty mihinkään ruoka-aineeseen. Valitse ruokavalioon sopivat raaka-aineet.
Jos näet Erimenussa vain nämä reseptipohjareseptit (1-7 kpl), saat enemmän reseptiosumia, kun vähennät kiellettyjen ruoka-aineiden määrää tai lisäät sallittujen ruoka-aineiden määrää. Voit ottaa yhteyttä myös ruoka-allergianeuvontaamme.
Vinkkejä keittoreseptiin:
Kasvikset. Juurekset kuten porkkana, juuriselleri, lanttu ja nauris vaativat n. 20 min keittoajan. Perunalle ja bataatille riittää n. 15 min. Parsakaali, kukkakaali, kesäkurpitsa, paprika ja retiisi kypsyvät n. 10 min. Kasvisten palakoko vaikuttaa kypsymisaikaan. Sipulin, valkosipulin tai purjon voi lisätä keittoon heti ensimmäisenä.
Suola. Jos käytät proteiinin lähteenä jotakin valmiiksi suolattua, kuten nakkiviipaleita, voit laittaa keittoon vähemmän suolaa. Jos tapaat käyttää liemikuutioita, voit laittaa keittoon suolan sijasta 2–3 ruokavalioon sopivaa liemikuutiota.
Proteiini. Keittoon voi paistaa naudan, porsaan, kanan tai lampaan jauhelihaa. Nakit voi lisätä viipaloituina sellaisenaan tai pannulla paistettuina, jolloin ne saavat väriä. Esikeitetyt pavut ja linssit kannattaa huuhdella ennen keittoon lisäämistä. Pakasteherneet voi lisätä keittoon sellaisenaan.
Ainesosat
1 kg | ruokavalioon sopivia kasviksia |
1,5 l | vettä |
1-2 tl | suolaa |
400 g | ruokavalioon sopivaa proteiinin lähdettä |
Valmistusohje
1. Pese, tarvittaessa kuori ja paloittele kasvikset.
2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
3. Kypsennä tarvittaessa proteiinin lähde. Lisää keittoon.