
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä reseptipohjareseptit näkyvät kaikille sopivina, koska niitä ei ole linkitetty mihinkään ruoka-aineeseen. Valitse ruokavalioon sopivat raaka-aineet.
Jos näet Erimenussa vain nämä reseptipohjareseptit (1-7 kpl), saat enemmän reseptiosumia, kun vähennät kiellettyjen ruoka-aineiden määrää tai lisäät sallittujen ruoka-aineiden määrää. Voit ottaa yhteyttä myös ruoka-allergianeuvontaamme.
Vinkkejä hedelmäpaistosreseptiin:
Hedelmät. Paistokseen voi käyttää esimerkiksi omenaa, päärynää, luumua, persikkaa, banaania, mangoa tai ananasta. Sopivista hedelmistä voi tehdä myös sekoituksen.
Leivontarasva. Valitse ruokavalioon sopiva margariini tai voi, jonka rasvapitoisuus on vähintään 70 %. Voit käyttää myös sopivaa öljyä tai juoksevaa margariinivalmistetta.
Hiutaleet. Hiutaleita valmistetaan mm. gluteenittomasta kaurasta, tattarista, riisistä, hirssistä, kvinoasta, amarantista, teffistä, vehnästä, ohrasta ja rukiista.
Lisukkeet. Lämpimän paistoksen kanssa voi tarjoilla ruokavalioon sopivaa kylmää jäätelöä tai kastiketta. Jäätelövaihtoehtoja löytyy monia: kermajäätelö sekä maidottomat jäätelöt kaura-, riisi- tai soijapohjalla. Kauppojen pakastealtaissa on myös sorbetteja ja jäädytettyjä hedelmäsoseita. Paistoksen kanssa voi tarjoilla myös esimerkiksi vanilja-, kinuski-, suklaa- tai lakritsikastiketta.
Ainesosat
700 g | ruokavalioon sopivia hedelmiä |
100 g | ruokavalioon sopivaa rasvaa |
3 dl | ruokavalioon sopivia hiutaleita |
0,5 dl | sokeria |
Tarjoiluun: | ruokavalioon sopivaa lisuketta |
Valmistusohje
1. Pese ja tarvittaessa kuori hedelmät. Pilko kuutioiksi. Siirrä uunivuokaan (halkaisija n. 28 cm).
2. Sulata tarvittaessa rasva. Sekoita murumaiseksi seokseksi hiutaleiden ja sokerin kanssa.
3. Ripottele muru hedelmäkuutioiden päälle vuokaan.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla paistamisen loppupuolella, jos pintaa alkaa tummua liikaa.