Ratatouille resepti

Ratatouille
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ratatouille on Ranskasta lähtöisin oleva kasvisruoka. Kasviksia ja tomaattikastiketta haudutetaan pitkään uunissa. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Ainesosat

1 munakoiso
1-2 suippopaprikaa
1 kesäkurpitsa
1 rkl öljyä
0,5 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
400 g kokonaisia säilyketomaatteja liemineen
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 tl timjamia
Linkitetyt ruoka-aineet: munakoiso, paprika (vihannes), kesäkurpitsa, sipuli, valkosipuli, tomaatti, ruokasuola, timjami, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
5
kpl

1. Pese kasvikset. Lohko munakoisot, paprikat ja kesäkurpitsat. Paista kevyesti pannulla, kunnes kasvikset hieman pehmenevät.

2. Kuori ja lohko sipulit. Murskaa valkosipulinkynnet. Lisää pannulle.

3. Kaada säilyketomaatit kattilaan ja kiehauta. Lisää puolet pehmenneistä kasviksista tomaattien joukkoon ja puolet suoraan uunivuokaan. Anna tomaattien ja kasvisten kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Kaada tomaatti-kasvisseos uunivuokaan loppujen kasvisten päälle.

5. Hauduta 200-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.