
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Ratatouille on Ranskasta lähtöisin oleva kasvisruoka. Kasviksia ja tomaattikastiketta haudutetaan pitkään uunissa. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Ainesosat
1 | munakoiso |
1-2 | suippopaprikaa |
1 | kesäkurpitsa |
1 rkl | öljyä |
0,5 | sipuli |
1-2 | valkosipulinkynttä |
400 g | kokonaisia säilyketomaatteja liemineen |
1 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
2 tl | timjamia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
munakoiso, paprika (vihannes), kesäkurpitsa, sipuli, valkosipuli, tomaatti, ruokasuola, timjami, rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
5
kpl
1. Pese kasvikset. Lohko munakoisot, paprikat ja kesäkurpitsat. Paista kevyesti pannulla, kunnes kasvikset hieman pehmenevät.
2. Kuori ja lohko sipulit. Murskaa valkosipulinkynnet. Lisää pannulle.
3. Kaada säilyketomaatit kattilaan ja kiehauta. Lisää puolet pehmenneistä kasviksista tomaattien joukkoon ja puolet suoraan uunivuokaan. Anna tomaattien ja kasvisten kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Kaada tomaatti-kasvisseos uunivuokaan loppujen kasvisten päälle.
5. Hauduta 200-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.