Raparperipiirakka resepti

raparperipiirakka
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ihana pirteä piirakka valmistuu tuoreesta raparperista. Voit käyttää myös pakasteesta sulatettua raparperia. Myös marjat tai hedelmäpalat sopivat tähän reseptiin.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
0,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
5 dl raparperia
0,75 dl fariinisokeria
Vuokaan: maidotonta margariinia
  gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, raparperi, siirappi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hyvin.

2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää ne taikinaan.

3. Lisää nestettä niin, että taikina notkistuu.

3. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan.

4. Kuori ja palastele raparperi. Levitä palat taikinan päälle. Ripottele päälle vielä fariinisokeria.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.