
Makeat kakut
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Ihana pirteä piirakka valmistuu tuoreesta raparperista. Voit käyttää myös pakasteesta sulatettua raparperia. Myös marjat tai hedelmäpalat sopivat tähän reseptiin.
Ainesosat
100 g | maidotonta margariinia |
1 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
0,5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
5 dl | raparperia |
0,75 dl | fariinisokeria |
Vuokaan: | maidotonta margariinia |
gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, raparperi, siirappi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Sekoita rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hyvin.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää ne taikinaan.
3. Lisää nestettä niin, että taikina notkistuu.
3. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan.
4. Kuori ja palastele raparperi. Levitä palat taikinan päälle. Ripottele päälle vielä fariinisokeria.
5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.