Raparperipaistospiirakka kaurasta resepti

Raparperipaistospiirakka kaurasta
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tämän piirakan pohjataikinakerros on ohut, joten siitä ei saa leikattua tarkasti muodossaan pysyviä kakkuviipaleita. Kuitenkin se on enemmän piirakka kuin paistos. Ja herkullinen sellainen. Kuvan piirakkaan lisättiin reseptistä poiketen myös muutama mansikka.

Ainesosat

Murutaikina:  
3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1,5 dl mantelijauhoa
1,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
125 g sulatettua maidotonta margariinia
1. kerros:  
2/3 osaa murutaikinasta
0,5 dl gluteenitonta kaura"kermaa"
2. kerros:  
200 g raparperia
0,5 dl fariinisokeria
3. kerros:  
1/3 osa murutaikinasta
Vuoan voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kardemumma, raparperi, siirappi, gluteeniton kaura, manteli, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a, E1442, E472e, E331, E415, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kaikki murutaikinan ainekset. Siirrä kolmasosa murutaikinasta sivuun.

2. Sekoita 1. kerroksen ainekset keskenään. Lisää suuremman murutaikinan kulhoon neste. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

3. Valmista 2. kerros. Kuori raparperit. Leikkaa perunakuorimaveitsellä raparperista suikaleita. Leikkaa valmiit suikaleet n. 3-5 cm pituisiksi paloiksi. Voit myös kuutioida raparperit. Laita raparperit pohjataikinan päälle. Ripottele päälle fariinisokeria.

4. Ripottele loppu murutaikina eli 3. kerros piirakan päälle.

6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25-30 minuuttia.