
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämän piirakan pohjataikinakerros on ohut, joten siitä ei saa leikattua tarkasti muodossaan pysyviä kakkuviipaleita. Kuitenkin se on enemmän piirakka kuin paistos. Ja herkullinen sellainen. Kuvan piirakkaan lisättiin reseptistä poiketen myös muutama mansikka.
Ainesosat
Murutaikina: | |
3 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
1,5 dl | mantelijauhoa |
1,5 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
3 tl | leivinjauhetta |
1 tl | kardemummaa |
125 g | sulatettua maidotonta margariinia |
1. kerros: | |
2/3 osaa | murutaikinasta |
0,5 dl | gluteenitonta kaura"kermaa" |
2. kerros: | |
200 g | raparperia |
0,5 dl | fariinisokeria |
3. kerros: | |
1/3 osa | murutaikinasta |
Vuoan voiteluun: | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki murutaikinan ainekset. Siirrä kolmasosa murutaikinasta sivuun.
2. Sekoita 1. kerroksen ainekset keskenään. Lisää suuremman murutaikinan kulhoon neste. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
3. Valmista 2. kerros. Kuori raparperit. Leikkaa perunakuorimaveitsellä raparperista suikaleita. Leikkaa valmiit suikaleet n. 3-5 cm pituisiksi paloiksi. Voit myös kuutioida raparperit. Laita raparperit pohjataikinan päälle. Ripottele päälle fariinisokeria.
4. Ripottele loppu murutaikina eli 3. kerros piirakan päälle.
6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25-30 minuuttia.