Raparperipaistos resepti

Raparperipaistos
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Raparperien kirpeys taittuu makealla kaura-tattarimurulla. Tarjoa ruokavalioosi sopivan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ohje: Keskisen Mylly

Ainesosat

Voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Vuokaan:  
4-5 raparperin vartta
0,5 dl fariinisokeria
Päälle:  
75 g maidotonta margariinia
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl tattarisuurimoita
0,5 dl tattarijauhoja
0,75 dl fariinisokeria
0,5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl vanilliinisokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: raparperi, siirappi, ruokosokeri, ruokasuola, kardemumma, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, tattari

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Voitele uunivuoka.

2. Kuori ja pilko raparperin varret. Laita raparperipalat vuokaan.

3. Ripottele päälle fariinisokeri ja sekoita kevyesti.

4. Sulata rasva. Sekoita sen joukkoon muut ainekset. Kumoa seos raparperien päälle.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.