
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Raparperien kirpeys taittuu makealla kaura-tattarimurulla. Tarjoa ruokavalioosi sopivan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ohje: Keskisen Mylly
Ainesosat
Voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Vuokaan: | |
4-5 | raparperin vartta |
0,5 dl | fariinisokeria |
Päälle: | |
75 g | maidotonta margariinia |
2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 dl | tattarisuurimoita |
0,5 dl | tattarijauhoja |
0,75 dl | fariinisokeria |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | kardemummaa |
1 tl | vanilliinisokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
raparperi, siirappi, ruokosokeri, ruokasuola, kardemumma, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, tattari
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Voitele uunivuoka.
2. Kuori ja pilko raparperin varret. Laita raparperipalat vuokaan.
3. Ripottele päälle fariinisokeri ja sekoita kevyesti.
4. Sulata rasva. Sekoita sen joukkoon muut ainekset. Kumoa seos raparperien päälle.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.