
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Raparperikiisselin voi valmistaa tuoreista tai pakastuista raparperikuutioista. Kuvan kiisselissä käytettiin kuorittuja ja pienehköksi kuutioituja raparpereja.
Ainesosat
5 dl | raparperinkuutioita |
7 dl | vettä |
1,5 dl | sokeria |
4 rkl | perunajauhoa |
1 dl | vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
raparperi, vesi, ruokosokeri, perunatärkkelys(jauho)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori tai pese raparperi. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
2. Mittaa kattilaan raparperi, vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä muutamia minuutteja, kunnes sokeri on sulanut ja raparperi on hajonnut palasiksi. Nosta kattila levyltä.
3. Sekoita perunajauhot lasissa kylmään veteen (1 dl). Kaada seos ohuena nauhana kattilaan, samalla koko ajan sekoittaen.
4. Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle ja anna kiisselin pulpahtaa. Älä keitä.
5. Kaada valmis kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.