Raparperi-rahkapiirakka resepti

Raparperi-rahkapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mehevä raparperipiirakka maistuu kesäpäivän iloksi. Tarjoa esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen kanssa. Ohjeella tulee reunallinen uunipellillinen piirakkaa. Piirakka on korkea, joten palakoko voi olla melko pieni.

Ainesosat

Pohja:  
180 g maidotonta margariinia
6 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2,25 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
3 dl laktoositonta piimää
Täyte:  
1,2 l raparperia
400 g laktoositonta maitorahkaa
200 g laktoositonta vaniljarahkaa
0,5 dl sitruunamehua
Muruseos:  
6 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2,25 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl vanilliinisokeria
180 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, raparperi, vanilja, sitruuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
30
kpl

1. Valmista pohja. Sulata rasva ja jäähdytä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Laita vatkauskulhoon munat ja piimä. Sekoita sen verran, että munien rakenne rikkoutuu.

3. Lisää vuorotellen rasva ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

4. Levitä leivinpaperoidulle pellille.

5. Valmista täyte. Pilko raparperit ja ripottele taikinan pinnalle.

6. Sekoita täytteen muut ainekset. Kaada raparperien päälle.

7. Valmista muruseos. Sekoita kuivat aineet, sulata rasva ja lisää joukkoon. Ripottele pinnalle.

8. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.