
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mehevä raparperipiirakka maistuu kesäpäivän iloksi. Tarjoa esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen kanssa. Ohjeella tulee reunallinen uunipellillinen piirakkaa. Piirakka on korkea, joten palakoko voi olla melko pieni.
Ainesosat
Pohja: | |
180 g | maidotonta margariinia |
6 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2,25 dl | sokeria |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1,5 tl | ruokasoodaa |
1 tl | vanilliinisokeria |
2 | kananmunaa |
3 dl | laktoositonta piimää |
Täyte: | |
1,2 l | raparperia |
400 g | laktoositonta maitorahkaa |
200 g | laktoositonta vaniljarahkaa |
0,5 dl | sitruunamehua |
Muruseos: | |
6 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2,25 dl | sokeria |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1,5 tl | ruokasoodaa |
1 tl | vanilliinisokeria |
180 g | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sulata rasva ja jäähdytä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Laita vatkauskulhoon munat ja piimä. Sekoita sen verran, että munien rakenne rikkoutuu.
3. Lisää vuorotellen rasva ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
4. Levitä leivinpaperoidulle pellille.
5. Valmista täyte. Pilko raparperit ja ripottele taikinan pinnalle.
6. Sekoita täytteen muut ainekset. Kaada raparperien päälle.
7. Valmista muruseos. Sekoita kuivat aineet, sulata rasva ja lisää joukkoon. Ripottele pinnalle.
8. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.