Raparperi-mansikkapiirakka vehnästä resepti

Raparperi-mansikkapiirakka vehnästä
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Kesäherkku tuoreista aineksista tai sitten pakastemarjoista ja -raparperista. Voit myös vaihdella muita marjoja piirakkaan. Ohjeesta tulee koko pellillinen.

Ainesosat

Murutaikina:  
7 dl vehnäjauhoa
80 g mantelijauhoa
3,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
3 tl kardemummaa
250 g sulatettua maidotonta margariinia
1. kerros:  
puolet murutaikinasta
1 kananmuna
2 dl maidotonta "kermaa" (esim. kaurasta)
2. kerros:  
500 g maidotonta "rahkaa" (esim. kaurasta)
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3. kerros:  
1 l raparperia
3 dl mansikoita
2 rkl perunajauhoa
4. kerros:  
puolet murutaikinasta
Linkitetyt ruoka-aineet: vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokosokeri, kardemumma, kananmuna, raparperi, mansikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), manteli, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a, rapsiöljy, kaura (vilja), maltodekstriini, E472e, E435, E331, E464, E418, perunatärkkelys(jauho), peruna (juures), E440, omenahappo, maitohappo

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita kaikki murutaikinan ainekset. Jaa taikina kahteen osaan.

2. Sekoita 1. kerroksen ainekset keskenään. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja tasoita.

3. Sekoita 2. kerroksen ainekset ja lisää seos pohjataikinan päälle.

4. Valmista 3. kerros: Sekoita perunajauho raparperin ja mansikoiden sekaan varovasti käännellen. Ripottele raparperi-mansikat piirakalle.

5. Ripottele loppu murutaikina eli 4. kerros piirakan päälle.

6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia.