
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Kesältä maistuva raparperi-mansikkapiirakka. Jos olet soijalle allerginen, vaihda tarvittaessa tilalle jonkin toinen omaan ruokavalioon sopiva neste ja jugurtin tai rahkan tapainen valmiste. Ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa.
Ainesosat
Murutaikina: | |
7 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
80 g | mantelijauhoa |
3,5 dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | ruokasoodaa |
3 tl | kardemummaa |
250 g | sulatettua maidotonta margariinia |
1. kerros: | |
puolet | murutaikinasta |
1 | kananmuna |
2 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
2. kerros: | |
500 g | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
2 | kananmunaa |
1,5 dl | sokeria |
3. kerros: | |
2 rkl | perunajauhoa |
1 l | raparperia |
3 dl | mansikoita |
4. kerros: | |
puolet | murutaikinasta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kardemumma, kananmuna, raparperi, mansikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, manteli, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a, soijapapu, E340, E170, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418, E333, E331, merisuola, E306, E304, hapate
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl
1. Sekoita kaikki murutaikinan ainekset. Jaa taikina kahteen osaan.
2. Sekoita 1. kerroksen ainekset keskenään. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja tasoita.
3. Sekoita 2. kerroksen ainekset ja lisää seos pohjataikinan päälle.
4. Valmista 3. kerros: Sekoita perunajauho raparperin ja mansikoiden sekaan varovasti käännellen. Ripottele raparperi-mansikat piirakalle.
5. Ripottele loppu murutaikina eli 4. kerros piirakan päälle.
6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia.