Raparperi-mansikkakiisseli resepti

Raparperi-mansikkakiisseli
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä reseptissä raparperi keitetään pehmeäksi. Tuoreet tai suomalaiset pakastemansikat lisätään ihan lopussa.

Jos käytät ulkomaisia pakastemansikoita, muista keittää niitä 2 minuuttia (esim. eri kattilassa).

Ainesosat

5 dl raparperinpaloja
7 dl vettä
1,5 dl sokeria
4 rkl perunajauhoa
1 dl vettä
2,5 dl mansikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: raparperi, vesi, ruokosokeri, mansikka, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Mittaa raparperi, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä muutama minuutti. Nosta kattila levyltä.

2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen (1 dl) ja kaada kattilaan ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen.

3. Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle ja anna kiisselin pulpahtaa. Älä keitä.

4. Kaada valmis kiisseli tarjoiluastiaan, lisää mansikat ja sirottele pinnalle sokeria.

Vinkki: Suomalaiset pakastemarjat voi lisätä kiisseliin jäisinä.

Reseptiin liittyviä tuotteita