
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mehevä ja raikas raparperipiirakka maistuu jälkiruuaksi sellaisenaan tai ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen kanssa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen leikkaamista, jolloin piirakka leikkautuu kauniisti. Saat piirakasta maidottoman, kun vaihdat kermaviilin maidottomaan kermaviilivalmisteeseen. Niitä valmistetaan esimerkiksi soijasta ja gluteenittomasta kaurasta.
Ainesosat
Pohja: | |
2 dl | täysjyväriisijauhoja |
1 dl | riisihiutaleita |
0,5 dl | sokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | kanelia |
90 g | maidotonta margariinia |
1 | kananmuna |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
600 g | raparperia |
200 g | laktoositonta kermaviiliä |
1 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 | kananmuna |
Valmistusohje
1. Mittaa pohjataikinan kuivat aineet kulhoon. Sekoita.
2. Sulata rasva. Sekoita se kuiviin aineisiin yhdessä kananmunan kanssa.
3. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Pese ja pilko raparperinvarret paloiksi. Nuoria ja ohuita varsia ei tarvitse kuoria, mutta vanhemmat ja paksummat varret kannattaa. Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.
5. Sekoita kulhossa kermaviili, sokerit ja rikottu kananmuna. Levitä seos raparpereiden päälle.
6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.