Raparperi-kermaviilipiirakka resepti

Raparperi-kermaviilipiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mehevä ja raikas raparperipiirakka maistuu jälkiruuaksi sellaisenaan tai ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen kanssa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen leikkaamista, jolloin piirakka leikkautuu kauniisti. Saat piirakasta maidottoman, kun vaihdat kermaviilin maidottomaan kermaviilivalmisteeseen. Niitä valmistetaan esimerkiksi soijasta ja gluteenittomasta kaurasta.

Ainesosat

Pohja:  
2 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl riisihiutaleita
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
90 g maidotonta margariinia
1 kananmuna
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Täyte:  
600 g raparperia
200 g laktoositonta kermaviiliä
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 kananmuna
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kaneli, kananmuna, raparperi, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), riisijauho, riisi (vilja), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Mittaa pohjataikinan kuivat aineet kulhoon. Sekoita.

2. Sulata rasva. Sekoita se kuiviin aineisiin yhdessä kananmunan kanssa.

3. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Pese ja pilko raparperinvarret paloiksi. Nuoria ja ohuita varsia ei tarvitse kuoria, mutta vanhemmat ja paksummat varret kannattaa. Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

5. Sekoita kulhossa kermaviili, sokerit ja rikottu kananmuna. Levitä seos raparpereiden päälle.

6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.