Raparperi-kaurapaistos resepti

Raparperi-kaurapaistos
Jälkiruuat
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Raparperin kirpeys tasoittuu rapean kauramurun alla. Raparperin joukkoon voit laittaa myös muita hedelmiä tai marjoja. Voit valmistaa muruseoksen myös tattari-, hirssi- tai riisihiutaleista. Halutessasi voit lisätä raparperin päälle ripauksen kardemummaa tai muuta mieluista maustetta. Tarjoile paistos esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ainesosat

1 l raparperinpaloja
0,25 dl sokeria
150 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
6 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: raparperi, ruokosokeri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
10
kpl

1. Pilko raparperi pieniksi paloiksi ja laita palat uunivuokaan (halkaisija 24 cm).

2. Sirottele sokeri raparperipalojen päälle.

3. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri ja hiutaleet. Sekoita ja lisää muruseos raparperipalojen päälle.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Käännä uuni pois päältä ja anna hautua vielä muutama minuutti.