Raikas tuoresalaatti resepti

Raikas tuoresalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuoresalaatti on helppo muokata itselle sopivaksi. Käytä juuri niitä vihanneksia, juureksia ja hedelmiä, jotka sopivat ruokavalioosi. Pilko kasviksia eri tavoin ja valmista erilaisina yhdistelminä salaateiksi. Saatat löytää uuden lempisalaattisi!

Annosmääräarvio: 4 lounassalaattia tai 8 lisukesalaattia lautaselle.

Ainesosat

180 g salaattisekoitusta (tai lehdellisiä salaatteja)
100 g punakaalia
2 porkkanaa
100 g viinirypäleitä
150 g kurkkua
2-3 klementiiniä
Linkitetyt ruoka-aineet: lehdellinen salaatti, punakaali, porkkana, viinirypäle/rusina, kurkku, mandariini/klementiini/satsuma

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Huuhtele ja valuta salaattisekoitus ja nosta salaattipalat sopivaan kulhoon. Jos käytät isoja lehdellisiä salaatteja, huuhtele, valuta ja revi ne palasiksi kulhoon.

2. Huuhtele punakaali, kuorittu porkkana, viinirypäleet ja kurkku. 

3. Suikaloi punakaali, raasta porkkanat, puolita viinirypäleet ja kuutioi kurkku. 

4. Kuori satsumat ja pilko lohkoja halutessasi hieman pienemmiksi.

5. Siirrä kaikki ainekset salaattikulhoon ja sekoita keskenään.

Reseptiin liittyviä tuotteita