
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tuoresalaatti on helppo muokata itselle sopivaksi. Käytä juuri niitä vihanneksia, juureksia ja hedelmiä, jotka sopivat ruokavalioosi. Pilko kasviksia eri tavoin ja valmista erilaisina yhdistelminä salaateiksi. Saatat löytää uuden lempisalaattisi!
Annosmääräarvio: 4 lounassalaattia tai 8 lisukesalaattia lautaselle.
Ainesosat
180 g | salaattisekoitusta (tai lehdellisiä salaatteja) |
100 g | punakaalia |
2 | porkkanaa |
100 g | viinirypäleitä |
150 g | kurkkua |
2-3 | klementiiniä |
Valmistusohje
1. Huuhtele ja valuta salaattisekoitus ja nosta salaattipalat sopivaan kulhoon. Jos käytät isoja lehdellisiä salaatteja, huuhtele, valuta ja revi ne palasiksi kulhoon.
2. Huuhtele punakaali, kuorittu porkkana, viinirypäleet ja kurkku.
3. Suikaloi punakaali, raasta porkkanat, puolita viinirypäleet ja kuutioi kurkku.
4. Kuori satsumat ja pilko lohkoja halutessasi hieman pienemmiksi.
5. Siirrä kaikki ainekset salaattikulhoon ja sekoita keskenään.