Rahkamunkit resepti

Rahkamunkit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Rahkamunkit ovat suussa sulavia, sisältä pehmeitä ja päältä rapeita.

Ainesosat

50 g maidotonta margariinia
3,5 dl gluteenitonta pullajauhoseosta
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa
200 g laktoositonta vaniljarahkaa
1 kananmuna
Paistamiseen: 0,75 l rypsiöljyä
Pinnalle: sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ruokasuola, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vanilja, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
18
kpl

1. Sulata rasva ja anna jäähtyä.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Sekoita keskenään rasva, rahka ja muna. Lisää kuiviin aineisiin. Kääntele taikina tasaiseksi, ei tarvitse vaivata. Anna tekeytyä vähän aikaa.

4. Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin reilun lihapullan kokoisia taikinapalloja. Laita pallot leivinpaperin päälle.

5. Kaada öljy kattilaan ja kuumenna 175 asteiseksi. Laske reikäkauhaa apuna käyttäen 4-5 taikinapalloa kerrallaan öljyyn paistumaan. Paista munkkeja 2- 4 min käännellen niitä paiston aikana.

6. Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle, jonka päällä on talouspaperia. Paperi imee liian rasvan.   

7. Laita sokeria pieneen kulhoon ja pyörittele vähän kuumat munkit sokerissa. Jäähdytä ja herkuttele.