
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Rahkamunkit ovat suussa sulavia, sisältä pehmeitä ja päältä rapeita.
Ainesosat
50 g | maidotonta margariinia |
3,5 dl | gluteenitonta pullajauhoseosta |
1 dl | sokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
ripaus | suolaa |
200 g | laktoositonta vaniljarahkaa |
1 | kananmuna |
Paistamiseen: | 0,75 l rypsiöljyä |
Pinnalle: | sokeria |
Valmistusohje
1. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sekoita keskenään rasva, rahka ja muna. Lisää kuiviin aineisiin. Kääntele taikina tasaiseksi, ei tarvitse vaivata. Anna tekeytyä vähän aikaa.
4. Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin reilun lihapullan kokoisia taikinapalloja. Laita pallot leivinpaperin päälle.
5. Kaada öljy kattilaan ja kuumenna 175 asteiseksi. Laske reikäkauhaa apuna käyttäen 4-5 taikinapalloa kerrallaan öljyyn paistumaan. Paista munkkeja 2- 4 min käännellen niitä paiston aikana.
6. Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle, jonka päällä on talouspaperia. Paperi imee liian rasvan.
7. Laita sokeria pieneen kulhoon ja pyörittele vähän kuumat munkit sokerissa. Jäähdytä ja herkuttele.