Pyörykkä-tomaattivartaat resepti

Pyörykkä-tomaattivartaat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Värikkäät vartaat ovat kiva eväs vaikka piknikille. Käytä ruokavalioon sopivia ja mieluisia pyöryköitä. Tomaattien sijaan tai lisäksi voit pujottaa vartaisiin myös esimerkiksi viinirypäleitä.

Ainesosat

Pyörykät:  
400 g kanan jauhelihaa
125 g bataattisosetta
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus oreganoa
Lisäksi:  
250 g kirsikkatomaatteja
Linkitetyt ruoka-aineet: kana, bataatti, ruokasuola, oregano, tomaatti, pellavansiemen, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita pyöryköiden ainekset huolellisesti kulhossa.

2. Pyörittele taikinasta pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin. Nosta pyörykät leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

4. Huuhtele tomaatit.

5. Pujota grillivartaaseen vuoron perään pyöryköitä ja tomaatteja.