
Puurot
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuorepuuron voi valmistaa myös suurimoista. Liota aineksia yön yli ja pyöräytä aamulla tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Rusinat tasoittavat kirpakoiden puolukoiden makua. Rusinoiden tilalla voit käyttää myös kuivattuja taateleita, aprikooseja tai viikunoita. Vaihtoehtoisesti voit makeuttaa puuroa hunajalla.
Ainesosat
2 dl | tattarisuurimoita |
1 rkl | auringonkukansiemeniä |
1 rkl | (maustettua) pellavarouhetta |
2 rkl | rusinoita |
1 dl | puolukoita |
3,5 dl | vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
auringonkukka/siemenet, viinirypäle/rusina, puolukka, vesi, tattari, pellavansiemen, maltodekstriini, ruokosokeri, auringonkukkaöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
2
kpl
1. Mittaa ainekset kulhoon. Nosta jääkaappiin yön yli.
2. Pyöräytä puuro tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
3. Jaa lautasille. Koristele halutessasi marjoilla.