
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen pikkunaposteltava. Voit käyttää joko tuoreita tai kuivattuja puolukoita. Jos käytät tuoreita puolukoita, huomioi, että niistä lähtevä neste pehmentää toffeeta jonkin verran. Tuoreet puolukat maistuvat kuitenkin kirpeämmiltä ja mehevämmiltä makean toffeen joukossa. Kuivatuista puolukoista saat kiinteämmän ja kestävämmän toffeen, joka kestää paremmin säilytystä.
Ohje: Skånemejerier
Ainesosat
50 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | maidotonta "kermaa" (esim. soijasta) |
1,5 dl | siirappia |
3 dl | sokeria |
1 dl | tomusokeria |
0,5 dl | puolukoita (tuoreita tai kuivattuja) |
Valmistusohje
1. Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon "kerma", siirappi ja sokeri. Keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa paksuuntua. Tee toffee-testi, eli tiputa pisara toffeeta lasilliseen kylmää vettä. Jos pisara kovettuu, toffee on valmista. Jos se jää pehmeäksi tai liukenee, jatka keittämistä.
2. Siivilöi valmiiseen toffeeseen tomusokeri.
3. Kaada toffeeseos leivinpaperilla vuorattuun matalaan vuokaan tai uunipellille. Ripottele puolukat välittömästi toffeen päälle.
4. Anna levyn jähmettyä ainakin pari tuntia. Leikkaa pieniksi paloiksi ja tarjoile.