Puolukkatoffee resepti

Puolukkatoffee
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen pikkunaposteltava. Voit käyttää joko tuoreita tai kuivattuja puolukoita. Jos käytät tuoreita puolukoita, huomioi, että niistä lähtevä neste pehmentää toffeeta jonkin verran. Tuoreet puolukat maistuvat kuitenkin kirpeämmiltä ja mehevämmiltä makean toffeen joukossa. Kuivatuista puolukoista saat kiinteämmän ja kestävämmän toffeen, joka kestää paremmin säilytystä.

Ohje: Skånemejerier

Ainesosat

50 g maidotonta margariinia
1,5 dl maidotonta "kermaa" (esim. soijasta)
1,5 dl siirappia
3 dl sokeria
1 dl tomusokeria
0,5 dl puolukoita (tuoreita tai kuivattuja)
Linkitetyt ruoka-aineet: siirappi, ruokosokeri, perunatärkkelys(jauho), puolukka, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
20
kpl

1. Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon "kerma", siirappi ja sokeri. Keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa paksuuntua. Tee toffee-testi, eli tiputa pisara toffeeta lasilliseen kylmää vettä. Jos pisara kovettuu, toffee on valmista. Jos se jää pehmeäksi tai liukenee, jatka keittämistä.

2. Siivilöi valmiiseen toffeeseen tomusokeri.

3. Kaada toffeeseos leivinpaperilla vuorattuun matalaan vuokaan tai uunipellille. Ripottele puolukat välittömästi toffeen päälle.

4. Anna levyn jähmettyä ainakin pari tuntia. Leikkaa pieniksi paloiksi ja tarjoile.