Puolukkarahkakääretorttu resepti

Puolukkarahkakääretorttu
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Puolukka tuo makeaan kääretorttuun mukavaa kirpeyttä. Kokeile myös punaherukkaa.

Ainesosat

Taikina:  
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:  
1 dl laktoositonta vispikermaa
250 g laktoositonta maitorahkaa
2 dl puolukkahilloa
2 dl puolukoita
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, puolukka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista taikina. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen.

3. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa n. 6-8 minuuttia.

4. Laita pöydälle puhdas leivinpaperi ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa paistettu kääretorttupohja sokerin päälle. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja anna jäähtyä.

5. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää sekaan muut ainekset. Levitä jäähtyneelle pohjalle.

6. Rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen. Pyöräytä leivinpaperin päät rullalle, jotta täyte pysyy paremmin sisällä. Laita hetkeksi kylmään.