
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Muffineissa yhdistyvät kirpeät puolukat ja makea kinuski. Voit käyttää muffineihin myös karpaloita. Käytä tuoreita marjoja tai sulata pakastemarjoja hieman, etteivät ne kylmetä taikinaa. Jälkiruoka valmistuu vieläkin nopeammin, jos käytät valmista ruokavalioon sopivaa kinuskikastiketta.
Ainesosat
2 rkl | kädenlämpöistä vettä |
2 tl | No Egg -kananmunankorviketta |
1,5 dl | fariinisokeria |
100 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
0,5 dl | perunajauhoja |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1,5 dl | puolukoita |
Kastike: | |
1,5 dl | kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
0,25 dl | sokeria |
0,5 dl | siirappia |
1,5 rkl | perunajauhoja |
25 g | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Sekoita vesi ja kananmunankorvikejauhe sähkövatkaimella vaahdoksi. Tähän menee muutama minuutti. Lisää sokeri edelleen vatkaten.
2. Sulata rasva. Anna jäähtyä.
3. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi kuivat aineet vaahdon joukkoon. Sekoita kevyesti käsivispilällä tasaiseksi. Vältä voimakasta sekoittamista.
4. Lisää taikinaan rasva ja puolukat. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
5. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Voit käyttää myös muffinipeltiä. Voitele pellin kolot ja lusikoi taikina suoraan niihin.
6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
7. Mittaa kastiketta varten kattilaan neste, sokeri, siirappi ja perunajauhot. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos sakenee.
8. Lisää kastikkeeseen rasva. Sekoita.
9. Poista muffinit vuoistaan ja aseta tarjoiluastialle. Kaada kinuskikastike kulhoon ja tarjoile muffinien kanssa. Koristele halutessasi puolukoilla.