Puolukka-talkkunarahkakakku resepti

Puolukka-talkkunarahkakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Maito ja maitotuotteet

Onko sinulla jokin lempirahka? Voit tehdä siitä helposti hyydytettävän kakun lisäämällä rahkamassaan liivatetta. Tämän kakun lähtökohtana on talkkunarahka. Tarkista käyttämäsi talkkunan raaka-aineet, sillä talkkunaa valmistetaan eri raaka-aineista. Käytä kakun pohjaan ruokavalioon sopivia keksejä.

Ainesosat

Pohja:  
180 g gluteenittomia kaurakeksejä
75 g maidotonta margariinia
Täyte:  
5 liivatelehteä
3 dl laktoositonta vispikermaa
1 dl sokeria
500 g laktoositonta maitorahkaa
4 dl sokeritonta puolukkasurvosta
2 dl gluteenitonta kauratalkkunaa
2 rkl vettä
Koristelu:  
  gluteenittomia kaurakeksejä
  sokeritonta puolukkasurvosta/puolukoita
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri, puolukka, vesi, gluteeniton kaura, rapsiöljy, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, siirappi, vanilliini/vanilliinisokeri, ruokasuola, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E450, E322/auringonkukkalesitiini, E322/rypsilesitiini, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E330, keinotekoinen aromi, E160a, liivate-gelatiini (sika)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista pohja. Murskaa keksit hienoksi muruksi tehosekoittimella. Voit myös laittaa keksit vahvaan muovipussiin ja painella pussia kaulimella.

2. Sulata rasva. Sekoita rasva ja keksimuru tasaiseksi seokseksi.

3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 28 cm). Painele keksimassa lusikan kuperalla puolella vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

4. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5 minuutiksi.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri, rahka, puolukkasurvos ja kauratalkkuna.

6. Kiehauta 2 rkl vettä. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatelehdet kiehautettuun veteen.

7. Kaada liivate-vesiseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

8. Leikkaa leivinpaperista suikaleet irtopohjavuoan reunoille. Levitä täyte vuokaan.

9. Nosta vuoka jääkaappiin. Anna jähmettyä mieluusti yön yli.

10. Koristele esimerkiksi keksimuruilla ja puolukoilla.