
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Onko sinulla jokin lempirahka? Voit tehdä siitä helposti hyydytettävän kakun lisäämällä rahkamassaan liivatetta. Tämän kakun lähtökohtana on talkkunarahka. Tarkista käyttämäsi talkkunan raaka-aineet, sillä talkkunaa valmistetaan eri raaka-aineista. Käytä kakun pohjaan ruokavalioon sopivia keksejä.
Ainesosat
Pohja: | |
180 g | gluteenittomia kaurakeksejä |
75 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
5 | liivatelehteä |
3 dl | laktoositonta vispikermaa |
1 dl | sokeria |
500 g | laktoositonta maitorahkaa |
4 dl | sokeritonta puolukkasurvosta |
2 dl | gluteenitonta kauratalkkunaa |
2 rkl | vettä |
Koristelu: | |
gluteenittomia kaurakeksejä | |
sokeritonta puolukkasurvosta/puolukoita |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Murskaa keksit hienoksi muruksi tehosekoittimella. Voit myös laittaa keksit vahvaan muovipussiin ja painella pussia kaulimella.
2. Sulata rasva. Sekoita rasva ja keksimuru tasaiseksi seokseksi.
3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 28 cm). Painele keksimassa lusikan kuperalla puolella vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
4. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5 minuutiksi.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri, rahka, puolukkasurvos ja kauratalkkuna.
6. Kiehauta 2 rkl vettä. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatelehdet kiehautettuun veteen.
7. Kaada liivate-vesiseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Leikkaa leivinpaperista suikaleet irtopohjavuoan reunoille. Levitä täyte vuokaan.
9. Nosta vuoka jääkaappiin. Anna jähmettyä mieluusti yön yli.
10. Koristele esimerkiksi keksimuruilla ja puolukoilla.