Puolukka-talkkunakääretorttu resepti

Puolukka-talkkunakääretorttu
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä herkussa maistuvat kuitupitoinen kauratalkkuna ja kirpeä puolukka. Tarkista käyttämäsi talkkunan raaka-aineet, sillä talkkunaa valmistetaan eri raaka-aineista. Tällä reseptillä valmistuu hieman terveellisempi kääretorttu, joka ei ole niin makea. Maista täytettä ennen kääretortun kokoamista ja lisää halutessasi sokeria.

Ainesosat

Torttulevy:  
5 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta kauratalkkunaa
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:  
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta)
0,5 dl sokeria
3 dl (200 g) puolukoita
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, kookos, puolukka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), gluteeniton kaura, ruokasuola, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Riko munat kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita erillisessä kulhossa talkkuna ja leivinjauhe. Siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varoen kaapimella kulhon pohjia myöten tasaiseksi taikinaksi.

3. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä tasaiseksi suorakaiteeksi.

4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.

5. Levitä pöydälle puhdas leivinpaperi. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kuuma kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille.

6. Poista uunissa ollut leivinpaperi torttulevyn päältä. Jätä irrotettu leivinpaperi levyn päälle ehkäisemään kuivumista. Anna jäähtyä.

7. Valmista täyte. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon sokeri ja puolukat. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa sokeria.

8. Levitä täyte kääretorttulevylle. Halutessasi voit jättää osan täytteestä koristeeksi. Rullaa varoen leivinpaperin avulla rullaksi.