
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä herkussa maistuvat kuitupitoinen kauratalkkuna ja kirpeä puolukka. Tarkista käyttämäsi talkkunan raaka-aineet, sillä talkkunaa valmistetaan eri raaka-aineista. Tällä reseptillä valmistuu hieman terveellisempi kääretorttu, joka ei ole niin makea. Maista täytettä ennen kääretortun kokoamista ja lisää halutessasi sokeria.
Ainesosat
Torttulevy: | |
5 | kananmunaa |
1 dl | sokeria |
1,5 dl | gluteenitonta kauratalkkunaa |
0,5 tl | leivinjauhetta |
Täyte: | |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta) |
0,5 dl | sokeria |
3 dl (200 g) | puolukoita |
Valmistusohje
1. Riko munat kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita erillisessä kulhossa talkkuna ja leivinjauhe. Siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varoen kaapimella kulhon pohjia myöten tasaiseksi taikinaksi.
3. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä tasaiseksi suorakaiteeksi.
4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.
5. Levitä pöydälle puhdas leivinpaperi. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kuuma kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
6. Poista uunissa ollut leivinpaperi torttulevyn päältä. Jätä irrotettu leivinpaperi levyn päälle ehkäisemään kuivumista. Anna jäähtyä.
7. Valmista täyte. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon sokeri ja puolukat. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa sokeria.
8. Levitä täyte kääretorttulevylle. Halutessasi voit jättää osan täytteestä koristeeksi. Rullaa varoen leivinpaperin avulla rullaksi.