Puolukka-riisikeksit resepti

Puolukka-riisikeksit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näitä päältä rapeita ja sisältä pehmeitä keksejä maustavat puolukat. Voit kokeilla puolukoiden tilalla myös karpaloita tai punaisia viinimarjoja. Reseptissä käytetään pellavansiemenrouhetta kananmunan sijasta.

Jos haluat kekseistä ohuita ja rapeita lastuja, laita taikinaan 1 dl vähemmän riisijauhoja. Jätä pellille runsaasti leviämisvaraa.

Ainesosat

1 rkl pellavansiemenrouhetta
2,5 rkl vettä
75 g maidotonta margariinia
1,25 dl sokeria
0,5 tl vanilliinisokeria
2,5 dl karkeita riisijauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl puolukoita
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, ruokasuola, puolukka, pellavansiemen, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
18
kpl

1. Sekoita pellavarouhe ja vesi juomalasissa huolellisesti sekaisin. Anna seistä 15 minuuttia, kunnes seoksesta tulee geelimäistä.

2. Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää pellava-vesiseos edelleen sekoittaen.

3. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita kuivat aineet taikinaan.

4. Kääntele puolukat varoen taikinaan.

5. Nosta taikina jääkaappiin 15 minuutiksi, jolloin taikinaa on helpompi muotoilla.

6. Ota taikinasta ruokalusikallinen taikinaa ja pyörittele käsien välissä palloksi. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja litistä hiukan.

7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ennen kuin nostat tarjoiluastiaan.