Puolukka-kinuskipalat resepti

Puolukka-kinuskipalat
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kirpeä puolukka ja makea kinuski ovat erinomainen makupari. Puolukkaa on sekä taikinassa jauheena että kokonaisina koristeena. Voit käyttää joko tuoreita puolukoita tai pakastepuolukoita. Kuvan kinuskipalat koristeltiin pöllön näköisiksi "puolukkasilmillä" ja "vaahtokarkkinokalla".

Ainesosat

Taikina:  
100 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
1 dl bataattisosetta
2 dl durrajauhoja
1 dl maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
2 rkl puolukkajauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl vettä
Kuorrutus:  
1,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
0,25 dl sokeria
0,5 dl siirappia
1,5 rkl maissitärkkelystä
25 g maidotonta margariinia
Koristelu:  
  puolukoita
  (vaahtokarkkeja)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, bataatti, vesi, siirappi, puolukka, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, durra, maissitärkkelys, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita bataattisose vaahtoon.

3. Yhdistä erillisessä kulhossa loput kuivat aineet. Lisää rasva-sokerivaahtoon yhdessä veden kanssa. Sekoita tasaiseksi.

4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (21 x 28 cm) leivinpaperilla. Saat leivinpaperin pysymään paremmin vuoassa, kun rypistät paperin ensin. Levitä taikina vuokaan.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan.

6. Valmista kinuskikuorrutus sekoittamalla kattilassa kasvijuoma, sokeri, siirappi ja tärkkelys. Kiehauta seos koko ajan rauhallisesti sekoittaen. Lisää rasva ja anna sen sulaa . Anna kuorrutuksen jäähtyä.

7. Levitä kuorrutus pohjan päälle.

8. Leikkaa 12 palaan. Jos kuorrutus tarttuu veitseen, kastele veitsi kuuman veden alla ennen leikkaamista tai pyyhkäise veitsi välillä talouspaperiin. Siirrä palat kakkulapiolla tarjoilulautaselle.

9. Koristele palat puolukoilla ja halutessasi vaahtokarkeilla.