
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kirpeä puolukka ja makea kinuski ovat erinomainen makupari. Puolukkaa on sekä taikinassa jauheena että kokonaisina koristeena. Voit käyttää joko tuoreita puolukoita tai pakastepuolukoita. Kuvan kinuskipalat koristeltiin pöllön näköisiksi "puolukkasilmillä" ja "vaahtokarkkinokalla".
Ainesosat
Taikina: | |
100 g | maidotonta margariinia |
2 dl | sokeria |
1 dl | bataattisosetta |
2 dl | durrajauhoja |
1 dl | maissitärkkelystä |
2 tl | leivinjauhetta |
2 rkl | puolukkajauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 dl | vettä |
Kuorrutus: | |
1,5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
0,25 dl | sokeria |
0,5 dl | siirappia |
1,5 rkl | maissitärkkelystä |
25 g | maidotonta margariinia |
Koristelu: | |
puolukoita | |
(vaahtokarkkeja) |
Valmistusohje
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita bataattisose vaahtoon.
3. Yhdistä erillisessä kulhossa loput kuivat aineet. Lisää rasva-sokerivaahtoon yhdessä veden kanssa. Sekoita tasaiseksi.
4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (21 x 28 cm) leivinpaperilla. Saat leivinpaperin pysymään paremmin vuoassa, kun rypistät paperin ensin. Levitä taikina vuokaan.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan.
6. Valmista kinuskikuorrutus sekoittamalla kattilassa kasvijuoma, sokeri, siirappi ja tärkkelys. Kiehauta seos koko ajan rauhallisesti sekoittaen. Lisää rasva ja anna sen sulaa . Anna kuorrutuksen jäähtyä.
7. Levitä kuorrutus pohjan päälle.
8. Leikkaa 12 palaan. Jos kuorrutus tarttuu veitseen, kastele veitsi kuuman veden alla ennen leikkaamista tai pyyhkäise veitsi välillä talouspaperiin. Siirrä palat kakkulapiolla tarjoilulautaselle.
9. Koristele palat puolukoilla ja halutessasi vaahtokarkeilla.