Punakaalipata resepti

Punakaalipata
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Punakaalipata maistuu sellaisenaan tai lisäkkeeksi lihalle, kalalle tai kanalle. Saat padasta ruokaisemman, jos sekoitat valmiin padan joukkoon huuhdeltuja tölkkipapuja tai sulatettuja pakasteherneitä. Ohjeesta tulee n. 3 litraa punakaalipataa.

Ainesosat

n. 1 kg punakaalia
150 g sipulia
500 g kasvissuikaleita (pakaste)
5 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä
2 dl pitkää riisiä
2 rkl balsamiviinietikkaa (tarkista ainesosat)
2 tl suolaa
3 tl yrttiseosta
1 tl sitruunapippuria
(2 tl valkosipulijauhetta)
Linkitetyt ruoka-aineet: punakaali, sipuli, peruna (juures), porkkana, palsternakka, purjo, selleri, vesi, riisi (vilja), etikka, ruokasuola, valkosipuli, rypsiöljy, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, mustapippuri, ruokosokeri, E330, sitruuna, E551

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
14
kpl

1. Huuhdo ja suikaloi punakaali. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Laita kaikki ainekset kattilaan. Keitä 15 minuuttia. Tarkista maku.