
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Punakaalipata maistuu sellaisenaan tai lisäkkeeksi lihalle, kalalle tai kanalle. Saat padasta ruokaisemman, jos sekoitat valmiin padan joukkoon huuhdeltuja tölkkipapuja tai sulatettuja pakasteherneitä. Ohjeesta tulee n. 3 litraa punakaalipataa.
Ainesosat
n. 1 kg | punakaalia |
150 g | sipulia |
500 g | kasvissuikaleita (pakaste) |
5 dl | vettä |
2 rkl | rypsiöljyä |
2 dl | pitkää riisiä |
2 rkl | balsamiviinietikkaa (tarkista ainesosat) |
2 tl | suolaa |
3 tl | yrttiseosta |
1 tl | sitruunapippuria |
(2 tl | valkosipulijauhetta) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
punakaali, sipuli, peruna (juures), porkkana, palsternakka, purjo, selleri, vesi, riisi (vilja), etikka, ruokasuola, valkosipuli, rypsiöljy, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, mustapippuri, ruokosokeri, E330, sitruuna, E551
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
14
kpl
1. Huuhdo ja suikaloi punakaali. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Laita kaikki ainekset kattilaan. Keitä 15 minuuttia. Tarkista maku.