Punakaali-kukkakaalisalaatti resepti

Punakaali-kukkakaalisalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuoresalaatti muutamasta ruokavalioon sopivasta kasviksesta. Lisää makeutta ja kosteutta vaikka yhdellä tuoreella tai säilykehedelmällä. Tähän reseptiversioon valittiin erivärisiä kasviksia, joilla ruokapöytään saa nopeasti paljon väriä.

Ainesosat

500 g punakaalia
300 g kukkakaalia
2-3 klementiiniä
Linkitetyt ruoka-aineet: punakaali, kukkakaali, mandariini/klementiini/satsuma

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Pese punakaali ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.

2. Pese kukkakaali ja siivuta se puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

3. Kuori klementiini ja palastele se lohkoiksi tai leikkaa nekin vielä pienemmiksi.

4. Kasaa salaatti tarjoiluastiaan erivärisiksi kerroksiksi.

5. Nauti sellaisenaan tai salaatinkastikkeen kera.

Reseptiin liittyviä tuotteita