
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Herkullinen alkupala syntyy punajuuresta, vuohenjuustosta ja pestokastikkeesta.
Ainesosat
Pesto: | |
1 ruukku | tuoretta basilikaa |
1 dl | pinjansiemeniä |
2 | valkosipulinkynttä |
2 dl | laktoositonta parmesaania |
ripaus | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
1,5 dl | rypsiöljyä |
Muut: | |
70 g | keitettyä punajuurta |
50 g | laktoositonta vuohenjuustoa |
1 rkl | pinjansiemeniä |
2 rkl | pestoa (ohje yllä) |
1 tl | juoksevaa hunajaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
basilika, pinja/pinjansiemen, valkosipuli, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokasuola, punajuuri, vuohenmaito, mustapippuri, rypsiöljy, hunaja
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl
1. Valmista pesto. Laita basilikan lehdet, pinjansiemenet, kuoritut valkosipulinkynnet, parmesaani ja mausteet tehosekoittimeen. Hienonna. Lisää öljyä, kunnes kastike on sopivan paksuista.
2. Viipaloi keitetyt punajuuret ja vuohenjuusto reilun kokoisiksi siivuiksi.
3. Ruskista vuohenjuustoviipaleet kuumalla pannulla molemmin puolin.
4. Paahda pinjansiemeniä jälkilämmöllä hetken aikaa.
5. Laita lautaselle punajuuret ja vuohenjuusto vuorotellen. Asettele pinjansiemenet ja pesto lautaselle. Valuta viimeiseksi juoksevaa hunajaa annoksen päälle.