
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Punajuurisose värjää sämpylät ihanan punaisiksi ja tekee niistä pehmeitä. Voit käyttää kaupan valmista punajuurisosetta tai valmistaa soseen itse: Kuori ja pilko 5 keskikokoista punajuurta. Laita palat kattilaan ja lisää vettä, kunnes palat peittyvät. Keitä kypsiksi noin 50 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja soseuta. Mittaa soseen määrä ja käytä reseptiin 6 dl sosetta. Mahdollisen ylimääräisen soseen voit käyttää ruuanlaitossa tai pakastaa.
Ainesosat
6 dl | punajuurisosetta |
3 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
3 tl | psylliumia |
1 pussi | kuivahiivaa |
1,5 tl | suolaa |
0,5 tl | ksantaania |
3 dl | täysjyväriisijauhoja |
2 dl | hienoja riisijauhoja |
1 dl | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Lämmitä sose reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiutaleet ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Yhdistä erillisessä kulhossa hiiva, suola, ksantaani ja jauhot. Lisää soseeseen yhdessä öljyn kanssa.
3. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla ainakin kaksi minuuttia.
4. Nostele taikinasta lusikalla kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Muotoile halutessasi vedellä kostutetuin käsin.
5. Kohota lämpimässä paikassa 15 minuuttia.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 14 minuuttia. Kypsä sämpylä on pohjasta jämäkkä ja kumisee koputtaessa.