Punajuuririeskat resepti

Punajuuririeskat
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Punajuurisose tuo hauskan värin rieskoihin. Nämä leipäset pysyvät hyvin kasassa, joten voit ottaa niitä evääksi vaikka ulkoiluretkelle. Voit vaihtaa veden tilalle ruokavalioosi sopivaa muuta nestettä.

Ainesosat

3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
3 dl täysjyväriisijauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5-1 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
250 g punajuurisosetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, punajuuri, vesi, gluteeniton kaura, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää punajuurisose, öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.

3. Nostele leivinpaperoidulle pellille kahdeksan taikinanokaretta. Taputtele nokareet rieskoiksi jauhotetuin käsin.

4. Pistele rieskoja haarukalla. Paista 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia.