
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Juureksista saa valmistettua värikkäitä ja terveellisiä pihvejä/ lisukkeita. Pihvitaikinaan voit käyttää myös tähteeksi jäänyttä perunasosetta. Voit paistaa pihvit myös lettupannulla tai paistinpannulla.
Ainesosat
600 g | punajuuria |
100 g | sipulia |
1 dl | riisiä |
1 dl | perunahiutaleita |
2 dl | vettä |
100 g | maidotonta "juusto"raastetta |
2 tl | yrttimausteseosta |
1 tl | suolaa |
1 dl | kikhernejauhoja |
Leivinpaperille: | |
1 rkl | öljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
punajuuri, sipuli, riisi (vilja), vesi, ruokasuola, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, rypsiöljy, kikherne
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää punajuuret ja sipuli. Jäähdytä.
3. Yhdistä perunahiutaleet ja vesi. Anna turvota hetki. Sekoita kaikki pihvitaikinan ainekset keskenään käsin. Sipaise leivinpaperille hieman öljyä. Muotoile taikinasta pihvejä ja nosta pellille.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.