Punajuuripihvit resepti

Punajuuripihvit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Juureksista saa valmistettua värikkäitä ja terveellisiä pihvejä/ lisukkeita. Pihvitaikinaan voit käyttää myös tähteeksi jäänyttä perunasosetta. Voit paistaa pihvit myös lettupannulla tai paistinpannulla.

Ainesosat

600 g punajuuria
100 g sipulia
1 dl riisiä
1 dl perunahiutaleita
2 dl vettä
100 g maidotonta "juusto"raastetta
2 tl yrttimausteseosta
1 tl suolaa
1 dl kikhernejauhoja
Leivinpaperille:  
1 rkl öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: punajuuri, sipuli, riisi (vilja), vesi, ruokasuola, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, rypsiöljy, kikherne

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää punajuuret ja sipuli. Jäähdytä.

3. Yhdistä perunahiutaleet ja vesi. Anna turvota hetki. Sekoita kaikki pihvitaikinan ainekset keskenään käsin. Sipaise leivinpaperille hieman öljyä. Muotoile taikinasta pihvejä ja nosta pellille.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.