
Kasvisruuat
Kastikkeet
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Punajuurisose värjää kikhernetahnan eli hummuksen raikkaan pinkiksi. Jos haluat hummuksesta voimakkaasti valkosipulisen, voit jättää valkosipulin kuullottamatta tai lisätä tahnaan ylimääräisen kynnen. Hummus sopii esimerkiksi leivän päälle, maustevoityyppisesti pihville tai dipiksi kasvistikuille.
Ainesosat
1 | valkosipulinkynsi |
1 rkl | rypsiöljyä |
2 dl | punajuurisosetta |
2 purkkia (á 400/240g) | esikeitettyjä kikherneitä |
0,5 dl | rypsiöljyä |
0,5 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
valkosipuli, punajuuri, ruokasuola, rypsiöljy, kikherne, vesi, merisuola
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl
1. Kuori ja hienonna valkosipuli.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota valkosipulia hetki.
3. Mittaa kattilaan sose, huuhdellut kikherneet, öljy ja suola.
4. Soseuta. Jos haluat tahnasta juoksevampaa, lisää öljyä.