Punajuurihummus resepti

Punajuurihummus
Kasvisruuat
Kastikkeet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Punajuurisose värjää kikhernetahnan eli hummuksen raikkaan pinkiksi. Jos haluat hummuksesta voimakkaasti valkosipulisen, voit jättää valkosipulin kuullottamatta tai lisätä tahnaan ylimääräisen kynnen. Hummus sopii esimerkiksi leivän päälle, maustevoityyppisesti pihville tai dipiksi kasvistikuille.

Ainesosat

1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
2 dl punajuurisosetta
2 purkkia (á 400/240g) esikeitettyjä kikherneitä
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: valkosipuli, punajuuri, ruokasuola, rypsiöljy, kikherne, vesi, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota valkosipulia hetki.

3. Mittaa kattilaan sose, huuhdellut kikherneet, öljy ja suola.

4. Soseuta. Jos haluat tahnasta juoksevampaa, lisää öljyä.