Punajuuri-suklaakeksit resepti

Punajuuri-suklaakeksit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä keksit jäävät sisältä meheviksi. Suklaarouheen lisäksi voit laittaa taikinaan myös kuivattuja ja pilkottuja hedelmiä.

Ainesosat

100 g punajuurisosetta
0,5 rkl psylliumia
1 dl siirappia
100 g maidotonta tummaa suklaata
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
50 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: punajuuri, siirappi, psylliumsiemen, kaakaopapu/massa, ruokosokeri, kaakaovoi, kaakaojauhe, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
14
kpl

1. Sekoita punajuurisoseeseen psyllium ja siirappi. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Rouhi suklaa veitsellä. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään. Sulata rasva.

3. Yhdistä kuivat aineet punajuuriseokseen. Lisää sula rasva. Sekoita.

4. Nostele lusikalla taikinaa kokkareiksi pellille. Levitä ja tasoita lusikalla.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.