Punajuuri-suklaakakku resepti

Punajuuri-suklaakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Punajuurisose mehevöittää herkullisen suklaakakun. Kakkupohja itsessään on maidoton, joten saat koko kakusta helposti maidottoman, kun jätät kuorrutteen pois tai korvaat tuorejuuston maidottomalla versiolla.

Ohje: Kymppi-Maukkaat

Ainesosat

Pohja:  
125 g maidotonta tummaa suklaata
50 g maidotonta margariinia
1 dl mantelijauhoa
1 tl vanilliinisokeria
0,5 dl tummaa kaakaota
0,5 tl kanelia
0,5 tl chilijauhetta
4 g tuoretta hienonnettua rosmariinia
2 kananmunaa
1,25 dl sokeria
100 g punajuurisosetta
3 tl sitruunamehua
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Kuorrutus:  
200 g laktoositonta tuorejuustoa
1 appelsiinin kuori
1 dl tomusokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: kaneli, rosmariini, kananmuna, ruokosokeri, punajuuri, sitruuna, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, appelsiini, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), perunatärkkelys(jauho), kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, manteli, chili, mustapippuri, paprikajauhe, tomaatti, sipuli, valkosipuli

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista pohja. Sulata suklaa ja rasva varovasti mikroaaltouunissa.

2. Sekoita kuivat aineet (sokeria lukuun ottamatta) ja hienonnettu rosmariini keskenään.

3. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon kuivat aineet sekä suklaa-rasvaseos, punajuurisose ja sitruunamehu. Sekoita.

4. Voitele kakkuvuoka (halkaisija n. 23 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteessa n. 25 min, kunnes reunat irtoavat vuoasta, mutta kakku on sisältä hieman kostea. Anna kakun jäähtyä.

5. Valmista kuorrutus. Pehmennä tuorejuusto vatkaimella. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Lisää vielä tomusokeri ja sekoita hyvin.

6. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.