
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Punajuurisose mehevöittää herkullisen suklaakakun. Kakkupohja itsessään on maidoton, joten saat koko kakusta helposti maidottoman, kun jätät kuorrutteen pois tai korvaat tuorejuuston maidottomalla versiolla.
Ohje: Kymppi-Maukkaat
Ainesosat
Pohja: | |
125 g | maidotonta tummaa suklaata |
50 g | maidotonta margariinia |
1 dl | mantelijauhoa |
1 tl | vanilliinisokeria |
0,5 dl | tummaa kaakaota |
0,5 tl | kanelia |
0,5 tl | chilijauhetta |
4 g | tuoretta hienonnettua rosmariinia |
2 | kananmunaa |
1,25 dl | sokeria |
100 g | punajuurisosetta |
3 tl | sitruunamehua |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Kuorrutus: | |
200 g | laktoositonta tuorejuustoa |
1 | appelsiinin kuori |
1 dl | tomusokeria |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sulata suklaa ja rasva varovasti mikroaaltouunissa.
2. Sekoita kuivat aineet (sokeria lukuun ottamatta) ja hienonnettu rosmariini keskenään.
3. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon kuivat aineet sekä suklaa-rasvaseos, punajuurisose ja sitruunamehu. Sekoita.
4. Voitele kakkuvuoka (halkaisija n. 23 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteessa n. 25 min, kunnes reunat irtoavat vuoasta, mutta kakku on sisältä hieman kostea. Anna kakun jäähtyä.
5. Valmista kuorrutus. Pehmennä tuorejuusto vatkaimella. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Lisää vielä tomusokeri ja sekoita hyvin.
6. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.