
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kauniinväriset ja maukkaat punajuuri-linssipyörykät maistuvat sellaisenaan tai kastikkeen kanssa. Keitetyt linssit ja gluteenittomat korppujauhot pitävät pyörykkämassan koossa. Voit lisätä pyörykkämassaan myös yhden pilkotun ja kuullotetun sipulin.
Ohjeella valmistuu noin 50 pientä pyörykkää.
Ainesosat
2 | punajuurta |
vettä punajuurten keittämiseen | |
140 g | kuivia punaisia linssejä |
vettä linssien keittämiseen | |
1 | porkkana |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 rkl | timjamia |
3 rkl | tomaattisosetta |
1 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
1 dl | gluteenittomia korppujauhoja |
Valmistusohje
1. Siirrä kattilaan punajuuret (kuorimatta) ja mittaa päälle vettä, kunnes punajuuret peittyvät. Keitä 30 minuuttia. Jäähdytä.
2. Kuori jäähtyneet punajuuret. Raasta hienoksi raasteeksi.
3. Huuhtele linssit hyvin. Mittaa kattilaan linssit ja reilusti vettä. Keitä 15 minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois.
4. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Kuumenna öljy paistinpannulla, mausta timjamilla ja lisää porkkanat. Kuullota 5 minuuttia.
5. Sekoita tasaiseksi massaksi punajuuri- ja porkkanaraasteet, keitetyt linssit, tomaattisose, mausteet ja korppujauhot.
6. Pyörittele massasta pyöryköitä leivinpaperilla vuoratulle pellille.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.