
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Makean raikas kastike viimeistelee herkullisen kauraton. Voit käyttää punajuuren tilalla myös muita juureksia. Kaurasuurimot voit vaihtaa riisiin tai kvinoaan.
Ainesosat
1 l | vettä |
0,5 tl | suolaa |
1,5 dl | kuivia punaisia linssejä |
3 dl | gluteenittomia kaurasuurimoita |
500 g | punajuuria |
2 | sipulia |
2 rkl | oliiviöljyä |
0,25 tl | suolaa |
Kastike: | |
1 | valkosipulinkynsi |
2 rkl | oliiviöljyä |
2 rkl | valkoviinietikkaa |
1 rkl | juoksevaa hunajaa |
0,25 tl | suolaa |
0,25 tl | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokasuola, punajuuri, sipuli, oliiviöljy, valkosipuli, linssi, gluteeniton kaura, etikka, viinirypäle/rusina, E223, hunaja, polydekstroosi, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Kiehauta vesi ja lisää suola. Huuhtele linssit ja lisää kattilaan. Lisää myös kaurasuurimot ja keitä 20 minuuttia. Valuta.
2. Kuori ja huuhtele punajuuret. Leikkaa tikuiksi. Kuori ja viipaloi sipulit.
3. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota kasviksia 20 minuuttia. Mausta suolalla.
4. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikeainekset yhteen.
5. Lusikoi linssi-kauraseosta lautaselle ja lisää kasvisilppu. Lorauta kastiketta annoksen päälle.