Punajuuri-linssikauratto resepti

Punajuuri-linssikauratto
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Makean raikas kastike viimeistelee herkullisen kauraton. Voit käyttää punajuuren tilalla myös muita juureksia. Kaurasuurimot voit vaihtaa riisiin tai kvinoaan.

Ainesosat

1 l vettä
0,5 tl suolaa
1,5 dl kuivia punaisia linssejä
3 dl gluteenittomia kaurasuurimoita
500 g punajuuria
2 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
0,25 tl suolaa
Kastike:  
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, punajuuri, sipuli, oliiviöljy, valkosipuli, linssi, gluteeniton kaura, etikka, viinirypäle/rusina, E223, hunaja, polydekstroosi, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kiehauta vesi ja lisää suola. Huuhtele linssit ja lisää kattilaan. Lisää myös kaurasuurimot ja keitä 20 minuuttia. Valuta.

2. Kuori ja huuhtele punajuuret. Leikkaa tikuiksi. Kuori ja viipaloi sipulit.

3. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota kasviksia 20 minuuttia. Mausta suolalla.

4. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikeainekset yhteen.

5. Lusikoi linssi-kauraseosta lautaselle ja lisää kasvisilppu. Lorauta kastiketta annoksen päälle.