Punajuuri-jauhelihavuoka resepti

Punajuuri-jauhelihavuoka
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Perunan lisäksi myös muita juureksia on helppo käyttää uuniruuissa. Tässä vuokaruuassa esiin pääsee punajuuri. Mausta vinkkien mukaan tai sinulle mieluisilla vihanneksilla, mausteilla ja yrteillä.

Ainesosat

2 dl riisiä
1 sipuli
400 g naudan jauhelihaa
5 dl punajuuriraastetta
1-2 dl kuutioitua maustekurkkua
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl timjamia
2 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1 dl maidotonta "juusto"raastetta
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: riisi (vilja), sipuli, nauta/härkä, punajuuri, kurkku, ruokasuola, timjami, mustapippuri, vesi, auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys, palmuöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla sipulin kanssa.

3. Laita voideltuun uunivuokaan riisi, jauheliha-sipuliseos, punajuuriraaste, kurkkukuutiot ja mausteet. Sekoita.

4. Kaada päälle neste.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

6. Ripottele päälle "juusto"raaste ja paista vielä n. 15. minuuttia.