
Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Perunan lisäksi myös muita juureksia on helppo käyttää uuniruuissa. Tässä vuokaruuassa esiin pääsee punajuuri. Mausta vinkkien mukaan tai sinulle mieluisilla vihanneksilla, mausteilla ja yrteillä.
Ainesosat
2 dl | riisiä |
1 | sipuli |
400 g | naudan jauhelihaa |
5 dl | punajuuriraastetta |
1-2 dl | kuutioitua maustekurkkua |
1 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
1 tl | timjamia |
2 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
riisi (vilja), sipuli, nauta/härkä, punajuuri, kurkku, ruokasuola, timjami, mustapippuri, vesi, auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys, palmuöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla sipulin kanssa.
3. Laita voideltuun uunivuokaan riisi, jauheliha-sipuliseos, punajuuriraaste, kurkkukuutiot ja mausteet. Sekoita.
4. Kaada päälle neste.
5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
6. Ripottele päälle "juusto"raaste ja paista vielä n. 15. minuuttia.