
Keitot
Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Erilaiset juurekset sopivat hyvin keittoihin. Punajuuri antaa keitolle kauniin värin. Kokeile punajuuren sijaan myös esimerkiksi raitajuurta ja palsternakkaa.
Ainesosat
200 g | punajuurta |
50 g | porkkanaa |
100 g | perunaa |
50 g | sipulia |
400 g | raakaa broileria |
1,2 l | vettä |
1 rkl | kanaliemijauhetta |
0,25 tl | timjamia |
(0,5 tl | suolaa) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
punajuuri, porkkana, peruna (juures), sipuli, kana, vesi, hiivauute, timjami, ruokasuola
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori, huuhtele ja pilko punajuuret, porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Pilko broilerit kuutioiksi.
3. Mittaa vesi ja kanaliemijauhe (tarkista sopivuus ruokavalioon) kattilaan ja kiehauta.
4. Lisää kasvikset. Keitä 10 minuuttia.
5. Lisää broilerikuutiot ja mausteet. Anna kiehua 15-20 minuuttia kannen alla. Sekoita välillä.
6. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa suolaa.