
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Piirakoita voi valmistaa erilaisilla väriteemoilla. Tässä kasvispiirakassa teemana on punainen ja täytteiksi on valittu tomaattia, paprikaa ja punasipulia. Tarjoile teeman mukaisesti jälkiruuaksi esimerkiksi vesimelonia ja tummia viinirypäleitä. Voit valmistaa piirakan myös pyöreässä piirakkavuoassa, mutta puolita silloin reseptin ainekset.
Ainesosat
Pohja: | |
2,5 dl | vettä |
1 pussi | kuivahiivaa |
0,5 tl | suolaa |
0,5 dl | öljyä |
7 dl | gluteenitonta jauhoseosta (hirssi & teff) |
Täyte: | |
70 g | tomaattisosetta |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
0,5 dl | vettä |
0,5 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
1 tl | yrttiseosta |
1 | punasipuli |
2 | tomaattia |
1 | punainen paprika |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Lämmitä neste hieman yli kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.
2. Sekoita hiivaseokseen suola, öljy ja jauhoseos. Sekoita esimerkiksi vahvavartisella haarukalla.
3. Ripottele uunipellin kokoiselle leivinpaperille hieman jauhoseosta. Kumoa taikina leivinpaperille ja taputtele ohueksi pohjaksi jauhotetuin käsin.
4. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
5. Valmista täytteet. Sekoita tomaattisose, "juusto", vesi ja mausteet.
6. Kuori ja viipaloi sipuli. Pese ja viipaloi tomaatit ja paprika.
7. Levitä pohjalle tomaattiseosta. Asettele päälle kasvikset.
8. Paista 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Vinkki: Jotta pohja kypsyy rapeaksi, laita pelti uuniin kuumenemaan samalla, kun napsautat uunin päälle. Vedä piirakka leivinpapereineen varoen kuumalle pellille ja paista.