Pumpulikakku perunajauhosta resepti

Pumpulikakku perunajauhosta
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä kakussa jauhoina on vain perunajauhoa. Kakusta tulee hauras ja pehmeä, joten käytä pehmeälinjaista, tasaista kakkuvuokaa. Voitele ja jauhota vuoka huolellisesti ja kumoa kakku varovasti vasta jäähtyneenä. Kakku maistuu ihanalta sellaisenaan. Voit tehdä siihen myös tomusokerikuorrutteen esimerkiksi sitruunamehulla tai kaakaojauheella maustettuna.

Ainesosat

250 g maidotonta margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl perunajauhoa
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: gluteenitonta korppujauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys, peruna (juures), E300, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.

2. Lisää kananmunat taikinaan yksitellen hyvin sekoittaen.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi.

4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan.

5. Paista 175-asteisessa uunissa 45-50 min. Anna jäähtyä kunnolla. Kumoa varovasti.