
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Pumpulikakku valmistetaan perunajauhosta ja saa nimensä kakun pehmeydestä. Tässä ohjeessa sokeri ja kananmuna vatkataan ensin vaahdoksi. Jauhota vuoka ruokavalioosi sopivalla karkealla jauholla (esimerkiksi gluteenittomalla korppujauholla tai karkealla riisijauholla).
Ainesosat
3 | kananmunaa |
2,75 dl | sokeria |
3,5 dl | perunajauhoa |
0,75 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
250 g | maidotonta margariinia |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Jauhotukseen: | gluteenitonta korppujauhoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), perunatärkkelys(jauho), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, peruna (juures), E300, E331
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti taikinaan.
3. Sulata rasva ja kaada kuumana taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.