Pumpulikakku resepti

Pumpulikakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pumpulikakku valmistetaan perunajauhosta ja saa nimensä kakun pehmeydestä. Tässä ohjeessa sokeri ja kananmuna vatkataan ensin vaahdoksi. Jauhota vuoka ruokavalioosi sopivalla karkealla jauholla (esimerkiksi gluteenittomalla korppujauholla tai karkealla riisijauholla).

Ainesosat

3 kananmunaa
2,75 dl sokeria
3,5 dl perunajauhoa
0,75 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
250 g maidotonta margariinia
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: gluteenitonta korppujauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), perunatärkkelys(jauho), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, peruna (juures), E300, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti taikinaan.

3. Sulata rasva ja kaada kuumana taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.