Pullataikina resepti

Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pullataikinassa voi käyttää ruokavalioon sopivaa nestettä esim. maitoa, soija-, kaura- tai riisijuomaa tai vettä. Tarkista myös margariinin soveltuvuus haluttuun ruokavalioon.

Ainesosat

Juuritaikina:  
2,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
25 g tuorehiivaa
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 rkl sokeria
Lisäksi:  
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
100 g maidotonta margariinia
5,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Pinnalle:  
1 kananmuna
1,5 dl raesokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: hiiva, ruokosokeri, kananmuna, ruokasuola, kardemumma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
15
kpl

1. Valmista juuri. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää jauhot ja sokeri. Sekoita voimakkaasti useita minuutteja.

2. Peitä kulho leivinliinalla. Jätä kohoamaan lämpöiseen paikkaan 10-15 minuutiksi.

3. Kun juuri kuplii, sekoita siihen muna, suola, sokeri ja kardemumma.

4. Lisää pehmeä rasva ja jauhot vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

5. Siirrä taikina puhtaalle, jauhotetulle pöydälle. Vaivaa ylimääräinen ilma pois.

6. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 osaan. Pyörittele pullat pikkupulliksi. Nosta pullat pellille kohoamaan 10-15 minuutiksi. Peitä leivinliinalla.

7. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

8. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.