Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pullataikinassa voi käyttää ruokavalioon sopivaa nestettä esim. maitoa, soija-, kaura- tai riisijuomaa tai vettä. Tarkista myös margariinin soveltuvuus haluttuun ruokavalioon.
Ainesosat
Juuritaikina: | |
2,5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
25 g | tuorehiivaa |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 rkl | sokeria |
Lisäksi: | |
1 | kananmuna |
1 tl | suolaa |
1 dl | sokeria |
2 tl | kardemummaa |
100 g | maidotonta margariinia |
5,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Pinnalle: | |
1 | kananmuna |
1,5 dl | raesokeria |
Valmistusohje
1. Valmista juuri. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää jauhot ja sokeri. Sekoita voimakkaasti useita minuutteja.
2. Peitä kulho leivinliinalla. Jätä kohoamaan lämpöiseen paikkaan 10-15 minuutiksi.
3. Kun juuri kuplii, sekoita siihen muna, suola, sokeri ja kardemumma.
4. Lisää pehmeä rasva ja jauhot vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
5. Siirrä taikina puhtaalle, jauhotetulle pöydälle. Vaivaa ylimääräinen ilma pois.
6. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 osaan. Pyörittele pullat pikkupulliksi. Nosta pullat pellille kohoamaan 10-15 minuutiksi. Peitä leivinliinalla.
7. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
8. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.