
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä reseptissä jauhoina on gluteeniton kaura ja perunajauho. Resepti on myös munaton ja maidoton. Halutessasi voit käyttää veden sijaan myös ruokavalioon sopivaa muuta nestettä.
Syö sellaisenaan vaikka heti lämpimänä tai täytä laskiaispulliksi esim. hillolla ja gluteenittomalla kaura"kermalla".
Ainesosat
2,5 dl | vettä |
2 tl | psylliumia |
1 pussi | kuivahiivaa |
0,5 dl | hedelmäsosetta (esim. omenasta) |
0,75 dl | sokeria |
0,25 tl | suolaa |
0,5 rkl | kardemummaa |
4 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
3 dl | perunajauhoa |
100 g | maidotonta margariinia |
Voiteluun: | |
1 rkl | kiehuvaa vettä |
1 rkl | siirappia |
Päälle: | raesokeria |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste kättä lämpimämmäksi. Lisää kulhoon psyllium ja kuivahiiva. Sekoita ja anna levätä 10 minuuttia.
2. Lisää joukkoon sose, sokeri ja mausteet.
3. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja lisää niitä taikinaan pienissä erissä hyvin vaivaten.
4. Sulata rasva. Jos taikina tuntuu liian jauhoiselta, voit laittaa loput jauhot ja rasvan vuorotellen. Vaivaa hyvin.
5. Muotoile taikinasta 12 pyöreää pullaa. Asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille tai silikoniseen muffinssivuokaan.
6. Anna pullien levätä liinan alla n. puoli tuntia.
7. Voitele vesi-siirappiseoksella. Ripottele päälle raesokeria.
8. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.