Pulla gluteenittomasta jauhoseoksesta resepti

Pulla gluteenittomasta jauhoseoksesta
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Voit nauttia pullan sellaisenaan tai täyttää laskiaispullaksi. Voit vaihtaa veden tilalle muuta ruokavalioosi sopivaa nestettä, esimerkiksi kasvijuomaa tai maitoa.

Ainesosat

2,5 dl vettä
0,75 rkl psylliumia
1 pussi kuivahiivaa
0,75 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1,25 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
75 g maidotonta margariinia
Voiteluun: 1 rkl vettä + 0,5 rkl siirappia
Pinnalle: raesokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, kardemumma, ruokasuola, siirappi, psylliumsiemen, hiiva, E491, keinotekoinen aromi, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Lämmitä neste reilusti yli kädenlämpöiseksi. Sekoita psyllium joukkoon ja anna turvota 10 minuuttia.

2. Lisää hiiva, sokerit, kardemumma ja suola. Sekoita.

3. Lisää jauhoja vähitellen. Lisää sulatettu margariini. Sekoita taikinaa useita minuutteja yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

4. Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin 10 pullaa. Kohota puoli tuntia liinan alla vedottomassa paikassa.

5. Sekoita mukissa vesi ja siirappi, kuumenna seosta mikrossa. Voitele pullat siirappivedelle ja ripottele raesokeria pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.