Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Voit nauttia pullan sellaisenaan tai täyttää laskiaispullaksi. Voit vaihtaa veden tilalle muuta ruokavalioosi sopivaa nestettä, esimerkiksi kasvijuomaa tai maitoa.
Ainesosat
2,5 dl | vettä |
0,75 rkl | psylliumia |
1 pussi | kuivahiivaa |
0,75 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
1,25 rkl | kardemummaa |
0,5 tl | suolaa |
5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
75 g | maidotonta margariinia |
Voiteluun: | 1 rkl vettä + 0,5 rkl siirappia |
Pinnalle: | raesokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokosokeri, kardemumma, ruokasuola, siirappi, psylliumsiemen, hiiva, E491, keinotekoinen aromi, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Lämmitä neste reilusti yli kädenlämpöiseksi. Sekoita psyllium joukkoon ja anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää hiiva, sokerit, kardemumma ja suola. Sekoita.
3. Lisää jauhoja vähitellen. Lisää sulatettu margariini. Sekoita taikinaa useita minuutteja yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
4. Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin 10 pullaa. Kohota puoli tuntia liinan alla vedottomassa paikassa.
5. Sekoita mukissa vesi ja siirappi, kuumenna seosta mikrossa. Voitele pullat siirappivedelle ja ripottele raesokeria pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.