Possuwokki resepti

Possuwokki
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopeaa wokkia on helppo muunnella oman ruokavalion mukaan. Voit laittaa paprikoiden tilalle esimerkiksi kesäkurpitsaa tai porkkanaa. Jos haluat wokista lihattoman, korvaa possu esimerkiksi säilykepavuilla ja vaihda lihaliemijauheen tilalle kasvisliemijauhe.

Ohje on muokattu Raision reseptistä.

Ainesosat

2 rkl maidotonta margariinia
400 g marinoituja possun fileesuikaleita
5 dl vettä
0,5 rkl lihaliemijauhetta
70 g tomaattipyrettä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
5 dl gluteenitonta pastaa
0,5 dl persiljasilppua
Linkitetyt ruoka-aineet: sika, vesi, hiivauute, tomaatti, paprika (vihannes), persilja, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuumenna rasva korkealaitaisella pannulla tai kattilassa. Ruskista lihasuikaleet kevyesti.

2. Lisää vesi, liemijauhe (ruokavalioon sopiva) ja tomaattipyre. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.

3. Pese ja suikaloi paprikat. Lisää pastan kanssa pannulle. Jatka keittämistä noin 6 minuuttia (tarkista keittoaika käyttämästäsi pastasta).

4. Lisää persilja ja nauti.